News Ticker

Giga-event Project Glück Auf 2022: cachen, gemeenschap en de geschiedenis van de kolenmijnbouw

Lackeys van Geocaching HQ wonen tientallen Mega- en Giga-events bij over de hele wereld om handen te schudden, verhalen over hun avonturen te vertellen en, natuurlijk, te geocachen. Em_adventuring is een Community Volunteer Support Specialist bij Geocaching HQ. Recent reisde ze naar Duitsland om het Giga-event Project Glück Auf 2022 (GC7G1GA) bij te wonen, samen met Martemous en Rock Chalk. Hier is haar samenvatting van het Giga-event.

Na jaren van plannen vond Project Glück Auf 2022 eindelijk plaats in Essen, Duitsland op 17 september 2022. De locatie voor het derde Giga-event van 2022 was het geweldige Kolenmijn- en industriecomplex Zollverein. Deze plek, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, gaf ons een diepgaand inkijkje in de kolenmijngeschiedenis van de regio, een thema dat steeds terugkwam tijdens het Giga-event. Hoewel het Roergebied in Duitsland ooit een industriële krachtpatser was op het gebied van kool en staal, heeft het zichzelf nu heruitgevonden door veel van de voormalige industriecomplexen om te toveren tot musea en parken.


Foto van Banditje.

Het event omarmde het kolenmijnthema volledig. De mascotte van het event was Anton die Grubenameise, een hardwerkende “mijnmier” die werkt als mijnwerker. Het gepassioneerde organisatieteam, onder leiding van Skullbook, had zich gekleed in mijnwerkerskleding inclusief veiligheidshelmen. Het logboek voor het Giga-event was een levensgrote mijnlantaarn en het logboek voor de CITO op zondag was een levensgrote mijnwerkerspop. We werden ook blij van de vindingrijkheid en de aandacht voor het thema van een serie creatieve mysteriecaches die voor het event waren uitgekomen.

Tijdens het eventweekend was er ook een Community Celebration Event, waar we onze eerste blik op de locatie konden werpen en een paar uur doorbrachten met praten met geocachers van over de hele wereld. Het officiële welkomstevent, waarbij het gonsde van positieve energie en enthousiasme, werd gehouden op een historisch mijnlocatie waar de bezoekers een mijnwerkerstijdkaart waarmee ze in konden klokken.


Foto van Jaku x.

Tijdens het Giga-event zelf waren er rondleidingen door het fantastische museum, werden er Adventures in mijnthema gepubliceerd en er waren activiteiten voor alle leeftijden, eten en zelfs een levendig muziekoptreden! Signal the Frog® was zijn gebruikelijke actieve en geanimeerde zelf, dansend en vrolijk poserend voor foto’s met cachers.

Cachers ontdekten de uitgestrekte eventlocatie terwijl ze boven op verhoogde wandelpaden liepen en op de grond door een doolhof van oude industriële gebouwen en overblijfselen uit het verleden.

Martemous, Rock Chalk en ik vonden vooral de gesprekken met de cachers die we tegenkwamen op het event erg leuk.

Het was duidelijk dat de eventorganisatoren hun hart in dit event hadden uitgestort. We leerden veel over deze regio in Duitsland en koesterden de inspirerende en betekenisvolle interacties met cachers. Een grote dank-je-wel aan het organisatieteam voor al hun harde werk – we zullen onze fantastische ervaring bij Project Glück Auf 2022 nooit vergeten!


Source: Geocaching

Kommentar hinterlassen

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*


Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Translate »
UA-60859832-1
%d Bloggern gefällt das: