News Ticker

Het plezier van het hebben van een cache

2022 is het Jaar van de Cache en we hebben dit jaar tips, checklists en voorbeelden gedeeld om potentiële cache-eigenaars voor te bereiden op het verstoppen van geweldige geocaches in hun buurt! Maar hoe ziet het er echt uit om een cache-eigenaar te zijn?

Het zijn van een cache-eigenaar stopt niet gewoon na publicatie of onderhoud. Er is zoveel meer te beleven, dus we wilden nog een paar pleziertjes delen die je tegenkomt als cache-eigenaar!

Lees verder om te ontdekken welke beloningen je via je caches krijgt:

1. Favorietpunten
Premiumleden krijgen Favorietpunten toebedeeld die ze kunnen uitdelen aan de geocaches waar ze het meest van hebben genoten. Het aantal favorietpunten is te zien op de cachepagina en wordt opgeteld bij het totale aantal favorietpunten op alle caches van deze cache-eigenaar.

Premiumleden kunnen zelfs op Geocaching.com zoeken naar caches met de meeste favorietpunten, waardoor caches met veel favorieten nog vaker gevonden worden. Als cache-eigenaar kan het erg leuk zijn om te zien dat er van je cache genoten is en dat hij door vinders gewaardeerd wordt.

2. Geocache van de Week
Geocaching HQ laat graag haar waardering blijken voor cache-eigenaars die meer moeite stoppen in of aandacht besteden aan hun geplaatste caches; daarom hebben we een Geocache van de Week in de Geocaching Blog!

Van unieke gadgetcaches tot adembenemende uitzichten, vinden we caches waar de gemeenschap van houdt en geven we een blijk van waardering richting de cache-eigenaars die ze geplaatst hebben en ze onderhouden! Met iedere week een nieuwe uitgelichte cache komt jouw best gewaardeerde cache misschien vanzelf aan de beurt!

En die caches die niet op de blog terechtkomen? Nou, misschien zie je die wel terug op één van onze sociale mediakanalen! Het kan een leuke verrassing zijn om je cache tegen te komen op de Instagram, Facebook, Twitter, Youtube of TikTok accounts van Geocaching (vaak met reacties als “Die heb ik gevonden!” erbij om te laten zien dat je cache echt indruk maakte).

3. Het logboek
Zonder twijfel gaan caches soms door een hoop logboeken heen. Caches die er al jaren liggen of op een plek liggen die veel bezocht wordt zien soms wel een handvol logboeken.
Veel cache-eigenaars vinden het leuk om die te verzamelen – het is verbazingwekkend om te zien hoeveel jouw cache bezocht en gezocht hebben!

Het zien van een fysieke representatie van deze vondsten is een goed geheugensteuntje dat je weer een Gevonden – en herinnering – aan iemands verzameling hebt toegevoegd.

Afbeelding door elales.

4. Het lezen van de logs op je cachepagina
Eén van de meest bevredigende onderdelen van het zijn van een cache-eigenaar is het lezen van de logs die geplaatst zijn op je cachepagina. Veel geocachers laten verhalen achter over hun zoektocht, hun favoriete onderdeel van de cache of over hun dag!

We moedigen vinders aan om door te gaan met het plaatsen van attente logs en het bedanken van de cache-eigenaar als ze van hun zoektocht genoten hebben. Er is zelfs een manier om logs omhoog te stemmen waarvan jij denkt dat ze nuttig zijn of een mooi verhaal vertellen.

Logs zijn een geweldige manier voor cache-eigenaars om precies te zien wat geocachers over hun ervaring dachten en de vele herinneringen die ze tijdens de jacht gemaakt hebben! Je komt misschien zelfs ooit een cacher tegen op een event die nog steeds het verhaal vertelt over jouw gedenkwaardige cache.

Caches hebben ook een galerij met alle foto’s die bij de logs geplaatst zijn. Blader door de galerij van je cache en bekijk de leuke foto’s die geplaatst zijn. Er is bijna zeker een garantie op gelach – of soms frustratie na een lastige zoektocht!

Nog meer bewijs nodig? Bekijk deze antwoorden uit recente interviews met cache-eigenaars die de realiteit van cache-eigenaarschap laten zien:

“Het is altijd leuk om een notificatie te krijgen dat iemand één van mijn caches gevonden heeft. Eén van mijn caches is een puzzelbox en ik geniet vooral van de boodschappen die ik samen met de favorietpunten ontvang. Een andere is een letterbox hybride in het centrum van Austin en ik krijg berichten van reizigers die op doorreis zijn vanuit andere staten of landen. Al die berichten geven me een warm gevoel van binnen. Iedere keer dat je een cache verstopt, geef je iets terug aan de cachegemeenschap. Als niemand dingen verstopt, kan ook niemand iets vinden (vandaar het Jaar van de Cache)!”- Marcellus Cadd (atreides_78723)

“De grootste beloning in dit spel zijn de mensen die je ontmoet. Er zit een krachtige gemeenschap achter het spel, dus ik zou adviseren dat je, als je plezier hebt in het spelen van het spel, de cache-eigenaars en vrijwilligers die dit mogelijk maken bedankt. Die mentaliteit is ook belangrijk als je een cache verstopt of wat tijd besteedt als vrijwilliger. Denk aan al het plezier en vreugde die andere cachers hebben dankzij jou. Dit is de beste beloning.” – Arnokovic

Een cache-eigenaar zijn vraagt vaak veel hard werk en onderhoud, maar momenten zoals deze maken het de moeite waard.

Wat is jouw favoriete onderdeel van het zijn van een cache-eigenaar?


Source: Geocaching

Kommentar hinterlassen

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*


Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Translate »
UA-60859832-1
%d Bloggern gefällt das: