News Ticker

Geocachers delen verhalen over hun eerste vondsten

Afgelopen maand vroegen we geocachers op Facebook en Twitter om de verhalen van hun eerste vondsten te vertellen – en jullie leverden! Hier zijn een paar van de hoogtepunten:

Sommigen cachen om aan te sluiten bij vrienden en de gemeenschap…

“Toen ik twee jaar geleden in Italië woonde, bezocht ik samen met twee vrienden het eiland Sardinië, waar mijn vriendin me vertelde over een ‘schatzoeker-achtig spel’ dat ze net had ontdekt. Ze liet me zien hoe het werkte en ik vond een cache in een stenen muur. Het was geweldig! Dat was zeven jaar geleden en het is nog steeds mijn favoriete bezigheid als ik een nieuwe stad of nieuw land bezoek.”

“Onze eerste vondst was erg dicht bij huis. Het was een medicijnflesje verstopt in een speelgoedpapegaai. Daarna waren we verslaafd en verbaasd over hoeveel er in de buurt lagen van ons kleine stadje. Geniet van de reis!”

Voor anderen zit geocachen in de familie…

“Mijn eerste vondst was toen ik elf jaar oud was met mijn moeder. Het was gewoon een magnetisch pepermuntblikje, maar voor ons was het magisch. We waren nog niet echt goed in stiekem zoeken toen, want we riepen uitbundig ‘We hebben hem gevonden!’. Van mijn meer dan 500 vondsten blijft dit één van mijn favorieten.”

“Mijn zus is een technologiejunk en toen ze een artikel over de Original Stash las, ging ze op pad om een GPSr te kopen en te beginnen met geocachen. Een paar jaar later kwam ze bij mij op bezoek en vertelde me erover: ze nam me mee op zoek naar een geocache en natuurlijk had ik geen idee wat ik moest doen. Ze vertelde dat ik moest zoeken naar iets wat uit de toon viel. Natuurlijk vond ik de cache waar we naar zochten niet – zij wel – maar het was leuk en ik raakte verslaafd. Dat was een erg toffe dag met mijn zus.”

En, zo blijkt, bij sommige geocachers speelt nieuwsgierigheid een rol…

“Ik leerde geocachen kennen toen ik op een dag met mijn broer en onze vriend in het park wat bomen aan het verkennen was. Als nieuwsgierige kinderen pookten we rond onder een boom en vonden een cache! Die cache is allang gearchiveerd, maar ik heb ter herinnering een nieuwe verstopt in de buurt van die plek.”

“Ik zag ‘geocaching’ als een van de onderwerpen in het menu van mijn Garmin Oregon 600 staan en dat maakte me nieuwsgierig. Vijf jaar en ongeveer 3600 vondsten later, ben ik nog steeds erg enthousiast over deze hobby.”


Hoe je ook gehoord hebt over geocachen, we zijn blij dat je er bent! Of je nu tien vondsten hebt of tienduizend, onze gemeenschap zou zonder jou niet zo speciaal zijn. Vanuit Geocaching HQ bedankt voor je voortdurende toewijding en passie!

Heb jij een gedenkwaardige geocachemijlpaal? Vertel het ons om kans te maken om in een toekomstige post uitgelicht te worden!


Source: Geocaching

Kommentar hinterlassen

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*


Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Translate »
UA-60859832-1
%d Bloggern gefällt das: