News Ticker

Adventure Lab® in de schijnwerpers: Liège points de vue

De Belgische stad Luik staat bekend om zijn wafels, maar deze zoete lekkernij is slechts een klein deel van wat Luik te bieden heeft. Om meer over deze wonderen te weten te komen, raden we aan om op de Adventure, Liège points de vue te gaan. De vijf locaties van dit Adventure leren je meer over de geschiedenis van de stad en laten je mooie weidse uitzichten over Luik zien vanuit verschillende perspectieven, vanaf de oevers van de Maas tot bovenaf in de buurt van de citadel. Nadat je dit Adventure hebt voltooid, zul je zeker de rijkdom van de geschiedenis en het stadsgezicht van Luik waarderen, evenals zijn wafels.

De tour laat je een variatie aan bezienswaardigheden en uitzichten in en om de stad zien. Eén van de meest indrukwekkende is Terril Piron, een slakkenberg ontstaan door de koolmijnbouw, die door de jaren heen veranderd is in een groene ruimte met een bloeiende biodiversiteit. Als je geluk hebt, vang je misschien zelfs een glimp op van de bedreigde rugstreeppad. Nadat je de vraag voor deze locatie hebt beantwoord, kun je genieten van de mooie flora en een adembenemend weids uitzicht op Luik.

Een stukje verder oostelijk van de stad, kunnen avonturiers de Montagne de Bueren beklimmen om een andere locatie te voltooien. De Montagne de Bueren is een trap met 374 treden waarbij je bovenaan een fantastisch uitzicht over de stad hebt. Zoals de maker van het Adventure, Hslombardot2, aangeeft in de beschrijving van de locatie, is de trap gebouwd om soldaten die in de citadel van Luik gelegerd waren een direct pad te geven om van hun garnizoen naar de stad te reizen. De klim de trap op is best steil, maar het is het waard om de stad vanaf de top te bekijken.

Als je van plan bent dit Adventure te voet te doen, zorg dan dat je er voldoende tijd voor uittrekt en dat je water en snacks meeneemt. De locaties van dit Adventure moeten in een opeenvolgende volgorde worden voltooid over een afstand van ongeveer zeven kilometer en er is een wandeling van vier kilometer nodig om vanaf de laatste locatie terug te komen bij het startpunt.

Heb jij de Adventure Lab® app gedownload en er één voltooid? Deel je meest gedenkwaardige Adventures in de reacties en ga dan op pad om je volgende Adventure te vinden!


Source: Geocaching

Kommentar hinterlassen

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*


Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Translate »
UA-60859832-1
%d Bloggern gefällt das: