News Ticker

3 caches waarbij je verdwaald kan raken in doolhoven

Hoewel geocachers over de hele wereld pas sinds begin april hun weg proberen te vinden door Signal’s Labyrinth, zijn ze zeker geen beginnelingen op het gebied van labyrinten en doolhoven. Dit type puzzels komt vaak voor in geocaches, vooral mysteriecaches. Als je al een tijdje geocachet, is de kans groot dat je wel eens een cache met een labyrint-thema bent tegengekomen, een doolhof met een balletje of een andere slimme puzzel die je intelligentie op de proef stelt voor je het logboek kunt tekenen. Vandaag vieren we de passie van geocachers voor puzzels met drie verschillende doolhof-gerelateerde caches.

Das Labyrinth
GC6JDPR, D 4.5/T 1.5

An intricate maze
Eén van de zes puzzels die je moet oplossen om de coördinaten te vinden. Kun jij ontsnappen uit dit labyrint?

Deze mysteriecache in Duitsland heet heel toepasselijk Das Labyrinth. De cache-eigenaars geven de eerste paar cijfers van de eindcoördinaten, maar om de resterende cijfers te vinden moet je zes verschillende labyrintpuzzels oplossen die je kunt vinden op de cachepagina. Als je dat eenmaal voor elkaar hebt, kun je op weg naar de cache. We kunnen niets spoileren over de behuizing en het proces om bij het logboek te komen, maar wees gerust: de 391 favorietpunten die de cache heeft zijn een sterke aanwijzing dat het een indrukwekkende ervaring is om deze cache te vinden.

EL LABERINTO
GC99JC6 D 3/T 4

Logbook with picture of Jareth the goblin king on its cover.
Het logboek van EL LABERINTO. Afbeelding door NAF4.

Het logboek van EL LABERINTO. EL LABERINTO is een mysteriecache in Spanje, geïnspireerd door de fantasiefilm uit 1986 Labyrinth. In de film woont de kwaadaardige koboldkoning Jareth in het centrum van een mysterieus labyrint. De heldin in de film moet door het labyrint navigeren om Jareth te vinden en haar broer te redden. Gelukkig krijg jij niet met koboldkoningen te maken om de locatie van deze cache te vinden. Om de coördinaten van deze cache te vinden, moet je naar de Adventure Lab®-app gaan en het LABERINTO Adventure voltooien.

Het betoverde labyrinth
GC55F5C, D 4/T 1

An intricate mazeTwee blije cachers die de schatkist in het betoverde labyrint hebben gevonden. Afbeelding door draconem007.

De Belgische cache Het betoverde labyrinth heeft veel favorieten en is technisch gezien een traditionele cache. Zoals bij alle traditionele caches, brengen de coördinaten bovenaan de pagina je meteen naar de verstopplek van de cache. Maar als je eenmaal bij de locatie bent aangekomen, laat deze geocache je nog wat meer bochtjes nemen voor je bij het logboek komt. Eerst moet je een raadsel oplossen om de code te vinden om de buitenste behuizing te openen, daarna moet je een fysieke puzzel oplossen om een schatkist te openen die in de buitenste behuizing zit om bij het logboek te komen.

Wat is de beste puzzel die jij hebt moeten oplossen om bij het logboek van een geocache te komen? Laat het weten in de reacties!


Source: Geocaching

Kommentar hinterlassen

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*


Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Translate »
UA-60859832-1
%d Bloggern gefällt das: