Eén van de fundamentele richtlijnen voor het plaatsen van een geocache is Krijg Toestemming.

Dus hoe krijg je toestemming voor je nieuwe cacheplaatsing? Dat ligt aan de locatie, wie de eigenaar is en wie hem beheert.
“Door het aanbieden van de cachepagina geef je aan dat je uitdrukkelijke toestemming hebt van de landeigenaar of -beheerder om je cache op die locatie te verstoppen. Als cache-eigenaar ben je verantwoordelijk voor het bepalen met wie contact opgenomen moet worden om toestemming te verkrijgen.”

Als het particulier eigendom is, vraag je toestemming aan de eigenaar of beheerder van de grond. Vraag het ze direct, als ze ter plekke aanwezig zijn. Als ze een website hebben, kun je daar hun contactinformatie vinden. Voor openbare locaties kun je de volgende bronnen proberen:

Probeer eerst de regionale geocacherichtlijnen wiki. Reviewers over de hele wereld houden de wikipagina’s voor hun regio’s bij op het gebied van landbeleid. Dit is één van de makkelijkste en betrouwbaarste manieren om te zien of geocaches zijn toegestaan op de door jou gekozen plek en of er een vergunningsbeleid is voor het gebied. Vaak staat er contactinformatie op voor de organisaties die je moet benaderen voor toestemming. Maak een bladwijzer voor de pagina voor jouw regio, zodat je hem terug kunt vinden als je hem nodig hebt.

Wil je je cache in een park plaatsen? Als een plek is aangewezen als park, is er een organisatie die het beheert. Soms laat een deel van de naam van het park al zien wie het beheert. Stads-, gemeente-, staats-, provincie-, National Trust en nationale parken worden beheerd door organisaties met dezelfde naam. De grootste parken hebben meestal personeel ter plaatse zodat je het meteen kunt vragen.

Online zoekmachines zijn je vriend om in contact te komen met deze organisaties. Als je de organisatie die de grond beheert niet kunt vinden, kun je proberen contact op te nemen met de organisatie die het dichtst in de buurt komt. Zij kunnen je vaak doorverwijzen naar de organisatie waar je moet zijn. Probeer contact op te nemen met de eigenaars van caches in hetzelfde gebied en vraag ze met wie zij contact op hebben genomen voor toestemming voor hun cache. Als je de lokale regionale wiki hebt bekeken en geen succes hebt bij het vinden van de landbeheerder, kun je het aan je plaatselijke reviewer vragen. Zij kunnen je misschien de juiste kant op sturen.

Nadat je de organisatie hebt gevonden waarmee je contact wilt opnemen voor toestemming, bereid je je voor. Je moet waarschijnlijk iemand ontmoeten in het gebied waar het om gaat. Ze zullen willen weten welke behuizing je wilt gebruiken en waar/hoe je je cache wilt verstoppen. Zorg ervoor dat je kunt vertellen hoe je je cache wilt onderhouden en je plan aan te passen als zij iets anders willen. Landbeheerders hebben het laatste woord over je cache en de locatie, dus je opgewekte medewerking is belangrijk. Voor hen vertegenwoordig jij de geocachegemeenschap. Hun ervaring met jou en met hoe je je cache onderhoudt kan invloed hebben op hoe ze denken over toekomstige plaatsingen in het gebied dat ze beheren.

Nadat je toestemming hebt gekregen voor je cachelocatie, kun je je behuizing plaatsen en je cachepagina afmaken. Zorg ervoor dat je de toestemmingsdetails aan je reviewer laat weten als je hem indient voor publicatie. Nadat hij door de beoordeling heen is, kun je al snel de FTF-log op je nieuwe cache lezen!


Source: Geocaching

Translate »