News Ticker

Hou van je cache en de planeet

Geocachecontainer met natuurlijke camouflage verstopt achter beige stenen. Geocaching laat de wonderen en schoonheid van de aarde zien door geocachers te verbinden met de natuur. De Dag van de Aarde is een nieuw geheugensteuntje om iedere geocache – en de planeet – beter achter te laten dan je ze vond. Hoe meer tijd je buiten doorbrengt met het ontdekken van ons buitengewone spelbord, hoe makkelijker je je realiseert dat je de omgeving kunt helpen met je acties, en hoe meer je geïnspireerd raakt om je volgende cache te verstoppen. Vier Dag van de Aarde met deze vijf milieuvriendelijke tips voor het verstoppen van een geocache.

Hollowed out log container with paper log inside.

1. Gebruik natuurlijk materiaal voor je behuizing
Het gebruik van natuurlijk materiaal richt minder schade aan als het vergaat, doordat het is blootgesteld aan de elementen. Het uithollen van een gevallen tak of stronk zorgt voor een natuurlijk afdak voor je cache en biedt de perfecte camouflage in een beboste omgeving. Het versieren van je behuizing met levend mos kan overtollig vocht opnemen, wat zowel de plant als jouw papieren logje ten goede komt.

Moss-covered birdhouse sitting in the crook of a tree.

2. Respecteer dieren en planten
Zorg ervoor dat je behuizing geen sporen achterlaat of dieren schade toebrengt – dus niet graven, bushwacken of in het natuurlijke landschap snoeien om je cache te plaatsen. Behuizingen die op hakselhout liggen kunnen een schuilplaats bieden voor allerlei soorten insecten en ongewervelden, maar je kunt beter geen kleine voorwerpen aan de buitenkant van de meeste behuizingen plakken, omdat die verstikkingsgevaar kunnen opleveren voor grotere, nieuwsgierige beesten die je insectenhotel bezoeken.

Mailbox on a wooden post overlooking a mountain range.

3. Red afval van de vuilstortplaats door het als behuizing te gebruiken
Eén van de manieren om een voorwerp een nieuwe bestemming te geven en het uit het afval te redden is het veranderen in een geocache. Sommigen zeggen dat er geen beter tweede leven is voor een behuizing (maar misschien zijn wij bevooroordeeld). Als je geupcyclede voorwerp gebruikt werd voor voedsel, zorg er dan voor dat het schoon en reukvrij is voor je je papieren logrol en ruilvoorwerpen erin doet, zodat het geen harige dreuzels aantrekt.

Man carrying a trash bag on a trail overlooking the ocean.

4. Kies een cache zonder behuizing
Niet iedere cache heeft een behuizing. Maak een EarthCache waarmee je de natuurlijke schoonheid in je regio laat zien, terwijl je andere geocachers helpt meer te weten te komen over aardwetenschap. Een andere manier om de planeet te waarderen is het organiseren van een CITO-event – waarbij je allerlei thema’s kunt kiezen van afval opruimen tot het maken van insectenhotels. Welk thema je ook kiest, je weet zeker dat je de planeet en je plaatselijke geocachegemeenschap een plezier doet.

People looking under a log for a geocache.

5. Neem het platgetreden pad
Het voorkomen van erosie is een groot onderdeel van natuurbehoud. Kies, als je op zoek gaat naar de perfecte verstopplek voor je cache, een plek in een omgeving waar het pad duidelijk is voor vinders om het risico van het maken van “geopaadjes” te voorkomen – een term die gebruikt wordt voor het pad door de flora dat wandelaars nemen naar een cachelocatie. Voorkom dit door je geocache in de buurt van een bestaand pad te leggen en reeds aanwezig winterhard blad te gebruiken voor extra camouflage, als dat nodig is.

Hoe hou jij je caches milieuvriendelijk? Deel je ideeën met #2022hider op Instagram en Facebook!


Source: Geocaching

Kommentar hinterlassen

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*


Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Translate »
UA-60859832-1
%d Bloggern gefällt das: