News Ticker

Top gewaardeerde logs – Waardering voor de cache-eigenaar

Nu het Jaar van de Cache echt op gang is gekomen, is het tijd om onze waardering te laten blijken voor die cache-eigenaars die meer dan hun best doen om gedenkwaardige caches te plaatsen voor de geocachegemeenschap. Eén manier om dit te doen is het schrijven van een attente en aardige log om je lachebekje te krijgen en de cache-eigenaar te laten weten dat je hebt genoten van de ervaring!

Wist je dat je kunt stemmen op de logs die je bijzonder nuttig of vermakelijk vindt? In 2021 hebben we een nieuwe waarderingsfunctie geïntroduceerd waarmee spelers de meest “Nuttige” logs kunnen aangeven of de logs kunnen kiezen waar een “Mooi verhaal” in te vinden is. We willen een momentje nemen om een paar van de meest attente logs en de spelers die de tijd hebben genomen om ze te schrijven eruit te lichten.

  • Geocacher RikuVerneri vertelt het verhaal hoe ze per ongeluk de net gepubliceerde GC9JNX1 vonden – ook al was hij naar de verkeerde plek gevallen:

“In de woorden van een geo-collega, ‘Ja, per ongeluk.’ We waren…aan het skiën en verstoppen in Kuttajärvi. Op dit punt stopten ze om de kliffen te bewonderen en ze herinnerden zich hoe ze 40 jaar geleden met een paar jongens van de kliffen in het water sprongen.

Toen viel hem botweg iets op wat een cache bleek te zijn. Er zou hier geen potje moeten liggen en toen waren er veel vragen: de eindcache van een multi of een mysterie? Een cache die nog niet eens gepubliceerd is? Niet als dit een net uitgekomen cache is! Wat was de afkorting die de eerste vinder achterliet? Hoe komt deze cache op zo’n plek?

Thuis las ik de cachebeschrijving en -logs en het bleek dat de cache niet op de juiste plek lag. Accepteer je deze ftf van me, ook al vond ik de cache per ongeluk en op de verkeerde plek?! Dank voor de cache!”

“…ik moet zeggen dat dit waarschijnlijk het indrukwekkendste gadget/TB-hotel is dat ik ooit ben tegengekomen. De constructie en visie die hierin zijn gaan zitten zijn verbluffend! Ik heb een hele zwik TB’s ontdekt en heb er drie achtergelaten die ik al een tijdje rondsleepte. Net toen ik dacht dat het niet gaver kon worden, deed Jason er nog een schepje bovenop! Eerst beloonde hij me met een mooie Colorado-geocoin die ik had gewonnen bij één van zijn onthullingsvideo’s, ik kon het niet geloven!

Ik heb nooit in mijn leven iets gewonnen en ik weigerde het te accepteren tot hij me het bewijs liet zien van mijn winnende commentaar op zijn video. Daarna gaf hij me een gave Igonotus Peverell-trackable cadeau. Als kers op de taart liet hij me zijn indrukwekkende geocoinverzameling zien! Uiteindelijk kon ik de verleiding niet weerstaan om een paar nieuwe geocoins aan mijn verzameling toe te voegen, die ik van hem gekocht heb. Al met al was het een heerlijke dag om in deze geweldige staat Colorado te beleven.

Als ik deze cache 1 MILJOEN Favorietpunten kon geven, zou ik het doen, maar helaas kan ik er maar één uitdelen. Het was een echte traktatie om dit te mogen oplossen en ik heb me enorm vermaakt met jullie twee en Rino! Nogmaals bedankt voor alles wat je doet voor deze gekke hobby en voor de geocachegemeenschap en bedankt voor de beste geocache die ik in lange tijd gevonden heb!!”

  • GC9K4G1 moedigt vinders aan om het verhaal van hun gebruikersnaam te vertellen. Speler FranCo_bain deelt het verhaal van hoe hun naam ontstond:

“Vandaag met Cache_Less de cache ‘Geocacher(in) – was bedeutet dein Name?’ bezocht om 18:19 uur en gespot na korte tijd!

Het raadsel werd snel opgelost, zelfs zonder hulp en hoewel geen van de clubs bij mijn passies passen!

Mijn naam komt ook uit mijn jeugd. In die tijd richtten wij drieën de beroemde band WTF op (je kent ze niet!?!?), we speelden voornamelijk covers van de redelijk onbekende band Nirvana. Dit leidde op school tot een bijnaam die leek op de naam van de zanger van de originele band… De roem eindigde, de band ging uit elkaar, mijn bijnaam bleef hangen.

En ja, mijn naam is veel te lang voor alle nano’s in de buurt…

Dank jullie wel Abunadh61 en Jelleri voor het plaatsen en onderhouden van dit bakje, het idee is leuk en ik betrap mezelf er steeds op dat ik door de logs bij de cache scroll om over het ontstaan van de namen te lezen.”

  • Extreme geocacher Marthijn. vertelt het epische verhaal over hoe hun team de 5/5 klimmulti GC9JVFR overwon:

“…Rond half 12 verzamelen we op de P, vanwaar we met een groepje richting het speelveld wandelen. Al snel spotten we de eerste kokers en vliegen we alle kanten op. Gelukkig had ik 2 touwen mee, waarvan één al snel verdwenen was met een groep andere klimmers. Werplijnen blijkt een schaarste te zijn, want Met218 rent (vooral) met werplijnen heen en weer.

Zo gaan we gestaag verder, roepen we af en toe wat info naar beneden en gaan naar de volgende boom.

Uiteindelijk houden we twee opties over, waarvan één al snel af lijkt te vallen. Na veel turen en terwijl we nog een paar bomen beklimmen in de hoop echt één van de twee weg te kunnen strepen horen we uit de verte een IK ZIE HEM! komen. De laserpointer biedt uitkomst om hem voor iedereen te lokaliseren en we beginnen met pogingen om de werplijn op plek te krijgen. Mijn eigen katapult lijkt het net niet te halen qua hoogte, maar gelukkig zijn er meer in de buurt! Zo trekken we het touw over een fraaie oksel vanaf waar de cache bereikbaar lijkt.

Gezien er verder niemand met zoveel energie is (stiekem ik zelf ook niet meer) besluit ik aan de klim te beginnen. Op een derde begin ik al het klimmen van vandaag wel te voelen, maar eenmaal op de helft werken de spieren weer een beetje mee en ben ik ook zo boven. Aan alle CO’s: Enorm bedankt voor deze fraaie uitdaging! Een zeer verdiende favo is wel op z’n plaats.”

  • TheTreeWhisperer schrijft over hun heftige reis op de zoektocht om GC9N7NR te vinden! Hun introductie alleen al helpt om het beeld te schetsen voor het avontuur wat op het punt van beginnen staat:

“Na het horen van veel verhalen rond het kampvuur over een mysterieuze cache, al lang gepubliceerd maar nog nooit gevonden, vind ik mezelf zwervend over de slaperige weggetjes in de buurt van Bookham, hopend dat ik op een dag oog in oog kom te staan met dit vreemde object en het lege logboek erin.

Na een pelgrimstocht van vele minuten en met wegstervend enthousiasme liep ik onder een brug door. Terwijl ik in de late namiddag in de schaduw stapte die geworpen werd door de monoliet, voelde ik een verandering in de atmosfeer – misschien was ik op een andere eenzame cacher gestuit die over de wereld zwierf op zoek naar lege logboeken?

Terwijl ik voorzichtig om me heen keek, zag ik geen bewijs van andere levende wezens. Toen ik omhoog keek, zag ik wel een opvallende verschijning! Kon dit mijn doelwit zijn? De legendarische ongevonden cache waarvan ik dacht dat het maar een mythe was? Wreed genoeg hing de glinsterende schoonheid die ik zag hopeloos buiten mijn bereik – hoog boven een woeste stroom water, van het soort waarin al menig leven verloren is gegaan…”

Deze logs zijn er slechts een paar van de vele die een glimlach op het gezicht van cache-eigenaars hebben gebracht en hun geïnspireerd hebben om verder te gaan met het plaatsen van inspirerende caches. We bedanken alle cachers hartelijk die hun waardering in de vorm van een log hebben laten blijken en een groot applaus voor die cache-eigenaars die ernaar streven om onvergetelijke herinneringen te maken voor de geocachegemeenschap. Jullie zijn de reden dat geocaching bestaat en we zouden niet zonder jullie kunnen!

*Notitie van de auteur: veel van deze logs zijn naar het Nederlands vertaald. Je zult begrijpen dat een deel van de inhoud misschien licht veranderd is tijdens het vertaalproces.


Source: Geocaching

Kommentar hinterlassen

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*


Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Translate »
UA-60859832-1
%d Bloggern gefällt das: