Hier bij Geocaching HQ is het niet vreemd om de vraag “waar in de wereld is Signal the Frog®” te horen? Het enige probleem deze keer is, dat we het niet weten. Het laatste wat we hoorden, was dat Signal op weg was naar een magisch en mysterieus land, op zoek naar inspiratie voor een nieuwe geocache. We kunnen alleen maar aannemen dat onze favoriete geocachingmascotte verdwaald is in het onbekende land van labyrinten en de weg naar buiten niet meer kan vinden! Kun jij Signal helpen aan het gevaar te ontsnappen en door het labyrint te navigeren? Vind vanaf 4 april 2022 geocaches, Adventures en mysterieuze bonusvoorwerpen om nieuwe souvenirs te verdienen en Signal te helpen terug te komen naar HQ.

De komende 12 maanden krijgen geocachers de kans iedere 2 maanden 2 souvenirs voor Signal’s Labyrinth te verdienen, terwijl ze Signal helpen ontsnappen uit 6 verschillende labyrinten. Spelers die alle 12 souvenirs voor de verschillende labyrinten verdienen, verdienen daar bovenop nog een meta-souvenir. De uitdaging begint met het eerste labyrint, het betoverde bos.

Hoe te spelen

Vanaf maandag 4 april 2022, 12 uur ‘s middags UTC tot 3 april 2023, 12 uur ‘s middags UTC, kun je klassementspunten verzamelen door te geocachen en speciale bonusvoorwerpen te vinden die zichtbaar worden als je geocaches logt. Signal moet iedere twee maanden van de uitdaging ontsnappen uit een ander doolhof om dichter bij het hoofdkwartier te komen. Het klassement wordt iedere twee maanden op de eerste maandag van de maand gereset, als we doorgaan met het volgende doolhof. Je moet 50 punten in je klassement bereiken om het eerste souvenir voor ieder labyrint te verdienen en 500 punten voor het tweede souvenir.

Hoe kan ik punten verdienen?

Iedere twee maanden veranderen we de puntenwaardes voor verschillende soorten vondsten, als Signal aan een nieuw labyrint begint. We delen de nieuwe set met waardes op de dinsdag voordat het Klassement gereset wordt.

Hier zijn de puntenwaardes voor het labyrint in het betoverde bos:

Een Adventure Lab Cache gevonden (Adventure-locatie) 10
Een cache gevonden met meer dan 10 favorietpunten 20
Een multicache gevonden 25
Een mysteriecache gevonden 25
Een voorwerp uit Signal’s Labyrinth gevonden 60
Gevonden* 15

*Log Gevonden op elke andere cachesoort

Het maximum aantal punten dat je kunt verdienen voor een cachelog is 85 punten.

Welke souvenirs kan ik verdienen?

Er zijn 2 souvenirs beschikbaar voor ieder van de 6 labyrinten. Spelers die alle 12 souvenirs voor de verschillende labyrinten verdienen, verdienen een extra meta-souvenir.*

De eerste twee souvenirs zijn:
Signal’s Labyrinth: Het bos
Signal’s Labyrinth: Je bent ontsnapt uit het bos

*Je moet alle eerdere souvenirs verdienen om het bonussouvenir te krijgen.

Waar kan ik mijn souvenirs zien?

Zo gauw je het minimum aantal benodigde punten hebt verzameld, verschijnt het bijbehorende souvenir automatisch op je profiel. De souvenirs verschijnen op je profielpagina op Geocaching.com en op het souvenirtabblad in de Geocaching®-app.

Hoe vaak wordt het klassement gereset voor deze uitdaging?

Het klassement voor Signal’s Labyrinth wordt iedere twee maanden gereset om 12 uur ‘s middags UTC op de eerste maandag van de maand. Signal’s Labyrinth stopt om 12 uur ‘s middags UTC op 3 april 2023. Dit betekent dat het klassement voor Signal’s Labyrinth op de volgende data terug op nul gezet wordt:

  • 6 juni 2022 om 12 uur ‘s middags UTC
  • 1 augustus 2022 om 12 uur ‘s middags UTC
  • 3 oktober 2022 om 12 uur ‘s middags UTC
  • 5 december 2022 om 12 uur ‘s middags UTC
  • 6 februari 2023 om 12 uur ‘s middags UTC

Kan ik het bonussouvenir nog verdienen als ik start, nadat het eerste labyrint gereset is?

Nee. Om het bonussouvenir te verdienen, moet je alle 12 labyrintsouvenirs verdienen.
Het is niet mogelijk om eerdere labyrinten te voltooien, nadat het klassement gereset is.

Kan ik op elk moment aan de uitdaging meedoen?

Ja! De uitdaging loopt vanaf 4 april 2022 om 12 uur ‘s middags UTC tot 3 april 2023 om 12 uur ‘s middags UTC. Cachers die mee gaan doen aan de uitdaging nadat het begonnen is, kunnen alleen nog souvenirs verdienen voor actieve labyrinten en niet meer voor diegene waar Signal al uit ontsnapt is.

Wat zijn de speciale bonusvoorwerpen die zichtbaar worden door het loggen van geocaches en hoe vind ik ze?

Elk van de zes labyrinten heeft een speciaal bonusvoorwerp dat ermee samenhangt en dat Signal helpt om door het doolhof te bewegen. Het voorwerp voor het eerste labyrint, het betoverde bos, is bijvoorbeeld een gloeiend vuurvliegje dat het pad verlicht waarlangs Signal ontsnapt. Je kunt niet op een specifieke manier zoeken naar deze verborgen voorwerpen, maar iedere keer dat je een cache logt, heb je de kans om er één te vinden. Wanneer je er een vindt en je je vondst in de app logt, zul je in de app een bannerbericht zien, dat lijkt op het bericht dat je ziet, als je een souvenir verdient. Deze voorwerpen leveren bonuspunten op voor je klassement en worden opgeteld bij de punten die je verdient voor het loggen van de geocache.

Waar kan ik de verschillende labyrinten zien?

Je kunt het actieve labyrint zien in de app en op de website. Je kunt Signal door het labyrint zien bewegen wanneer je meer punten in je klassement verdient. Ga naar je profiel in de Geocaching® mobiele app en tik op Signal’s Labyrinth om Signal’s voortgang door ieder labyrint te zien. Om Signal’s voortgang te zien op de website, ga je naar je dashboard en klik je op “Signal’s Labyrinth” in de sectie tussen de “Profiel bekijken”-knop en “Jouw lijsten”.

Hoe vind ik Adventure Lab-caches?

Download de Adventure Lab®-app voor Android of iOS en begin met spelen!

  • Open de app, ga naar je profiel en log in met je geocachingaccount.
  • Selecteer een Adventure in de buurt vanaf de kaart of vanuit de lijst. Lees de beschrijving om meer te weten te komen.
  • Selecteer Start en navigeer naar de dichtstbijzijnde beschikbare locatie.
  • Volg de instructies in de beschrijving. Vind en voer het antwoord voor de locatie in.
  • Na het versturen van een goed antwoord, verdien je een Adventure Lab-cachevondst voor je geocachestatistieken en punten voor je klassement.
  • Bezoek alle locaties. Voer de oplossing voor elke locatie in om de Adventure af te ronden. Vergeet niet hem te waarderen en je ervaringen te delen.

Zitten Adventure Labs in de Geocaching®-app?

Ja! Premiumleden kunnen de Adventure Lab pins zien op de Geocaching®-app kaart.

Is deze klassementsuitdaging beschikbaar in de Geocaching®-app en in de Adventure Lab®-app?

Geocaching®-app: Signal’s Labyrinth staat in de Geocaching®-app vanaf het begin van de uitdaging op 4 april en blijft beschikbaar tot 3 april 2023 om 12 uur ‘s middags UTC. Ga naar je profiel en tik op Signal’s Labyrinth om je voortgang te zien in de Geocaching®-app.

Adventure Lab® app: De uitdaging en je souvenirs zijn op dit moment niet beschikbaar in de Adventure Lab-app, maar het Geocachingklassement toont wel de punten voor voltooide Adventure Lab Caches.

Help, mijn punten worden niet juist opgeteld!

  • Als je een Schrijf notitie, Niet gevonden of andere logsoort wijzigt naar een Gevonden-log, wordt dit niet herkend voor Signal’s Labyrinth.
  • Je hebt misschien ingelogd voordat de uitdaging begon om 12 uur ‘s middags UTC (zet hier om naar je lokale tijd). We stellen voor dat je wacht met loggen tot NA maandag 12 uur ‘s middags UTC – wat voor sommige plaatsen zoals Nieuw-Zeeland pas dinsdag om middernacht is. Anders tellen de punten niet mee voor de eerste week.
  • Je hebt een Concept opgeslagen op de maandag voor de uitdaging voor dat labyrint begon om 12 uur ‘s middags UTC.

Als je je logs al geplaatst hebt, kun je je log verwijderen en dan een nieuwe plaatsen om je punten voor Signal’s Labyrinth te verzamelen. Om je log te verwijderen, volg je deze stappen:

  • Ga naar je geocachelogs op Geocaching.com.
  • Selecteer “Log bekijken” of “Bekijk/ bewerk log/ foto’s”.
  • Op de logpagina selecteer je de “Log verwijderen” prullenbak. Kies “Ja” om te bevestigen.

*Op dit moment kun je je logs alleen bewerken of verwijderen op Geocaching.com, niet in de Geocaching®-app.

Waar staat UTC voor?

Coordinated Universal Time (UTC) is de basis voor de moderne tijdsaanduiding. Het is de tijdstandaard (geen tijdzone) die algemeen wordt gebruikt over de gehele wereld. Je kunt hier UTC omzetten naar je lokale tijd.


Source: Geocaching

Translate »