Terwijl het Jaar van de Cache vordert en geocachers plannen maken voor het plaatsen van hun caches om het 2022 souvenir voor plaatsers te verdienen, willen we laten weten hoe het voor een vrijwillig geocachereviewer is, als een geocache wordt ingediend voor publicatie. We spraken met reviewer Rock Rabbit om haar een paar vragen te stellen over het proces en of ze tips en trucs heeft voor nieuwe cache-eigenaars.

Op welke belangrijke elementen let je als reviewer wanneer je een geocache beoordeelt voor publicatie?

In de eerste plaats let ik op naleving van de richtlijnen. Ik let ook op andere dingen, maar overtredingen van de richtlijnen zijn verreweg de belangrijkste reden waarom ik cachepagina’s terug moet sturen naar de eigenaar om er verder aan te werken. Het beste wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat de beoordeling soepel verloopt, is je cachepagina nog eens checken op de richtlijnen, voordat je hem indient voor review. Als er iets aan je cache niet voldoet, repareer het dan voor je hem indient.

Geloof me, alle reviewers begrijpen dat de richtlijnen lang en saai lijken, als je enthousiast bent over je nieuwe cache. Denk eraan dat HQ en het wereldwijde team van vrijwillige reviewers uit de gemeenschap uit noodzaak meer dan 20 jaar aan deze richtlijnen gewerkt hebben om de natuur te beschermen en een goede relatie met landbeheerders te bevorderen. Helpen bij het beheren van het spel is een groot onderdeel van de rol van de reviewer. We willen je cache publiceren en doen tijdens de review ons best om je te helpen om een succesvolle cache-eigenaar te zijn lang nadat de review klaar is.

Wat denk jij dat misvattingen van cacheplaatsers zijn, als ze door het proces van het indienen van een cache gaan?

Veel nieuwe cacheplaatsers denken dat een reviewer er persoonlijk op uit gaat om je cache te bekijken als onderdeel van het beoordelingsproces. Er is gewoonweg niet genoeg tijd om rond te reizen en nieuwe caches te bezoeken, als ze worden ingediend. In plaats daarvan doen we ons best met behulp van online kaarten en tools en stellen jou vragen over je cache.

Soms beginnen reviews erg snel, soms duurt het een paar dagen. We beoordelen je cache zo snel we kunnen. Omdat we vrijwilligers zijn en reviewen gedurende onze vrije tijd na ons betaalde werk en het zorgen voor onze families, zijn we niet altijd in staat om een nieuwe cachepagina meteen te beoordelen.

Sommige geocachers kijken naar ons reviewerprofiel en denken dat we geen ervaring hebben, omdat er maar weinig of geen vondsten op staan. Dat komt omdat velen van ons aparte accounts hebben voor het spelen van het spel en voor het reviewen. We hebben allemaal honderden, duizenden, zo niet tienduizenden caches gevonden en er zelf veel geplaatst.

Welke vragen stel je het vaakst als een cache-eigenaar een pagina indient die aanleiding geeft tot bezorgdheid?

  • Hoe is je cache verstopt?
  • Welke behuizing heb je gebruikt?
  • Als je cache niet in de buurt ligt, hoe denk je hem dan te onderhouden?

Wat zijn de meest voorkomende vragen die jou gesteld worden door nieuwe cacheplaatsers tijdens het indienen van de cache?

Veel nieuwe cacheplaatsers plaatsen een geocache op een plek die beschikbaar lijkt op de kaart, maar die al bezet is door een andere geocache. Sommige plekken zijn niet beschikbaar omdat een multicache of mysterie die plek al gebruikt, daarom is de meest voorkomende vraag die ik krijg: “Hoe kan ik een plek voor mijn cache vinden als ik niet weet waar de caches met verborgen coördinaten liggen?”

Ik kan je niet vertellen waar die caches liggen want dat zou niet eerlijk zijn tegenover de eigenaars van die caches of andere geocachers. Je kunt alle mysteriecaches en caches met meerdere tussenpunten binnen een straal van 3,2 kilometer vinden, maar het staat je ook vrij je cache in te dienen voor een coördinatencheck, voordat je je cache verstopt en dan vertel ik je of je die locatie kunt gebruiken.

Om dit te doen dien je je cache in voor review, maar zeg je in de reviewernotitie dat de cache nog niet klaar is voor publicatie en je alleen een check van de locatie wilt. Ik controleer het en zal de cache deactiveren zodat je eraan kunt blijven werken. Dan kun je de cache afmaken of de cachepagina voor een andere cache gebruiken, als het niet lukt. Alles kan aangepast worden voor publicatie.

Wat zijn de beste tips die je een nieuwe cacheplaatser mee kunt geven, als ze een nieuwe cache indienen voor beoordeling?

  1. Controleer je cache op de plaatsingsrichtlijnen voordat je hem indient.
  2. Hoe verder je weg gaat van stedelijk gebied, hoe groter de kans is dat er plaatsen beschikbaar zijn om geocaches te verstoppen.
  3. Verstop de grootste cachebehuizing die die plek kan hebben.
  4. Bekijk de regionale Geocaching Policies Wiki op gebieden waar geocachen beperkt is, voordat je een cachelocatie kiest.
  5. Kies meerdere potentiële locaties, zodat je andere plekken hebt om op terug te vallen als je eerste keus niet beschikbaar is.
  6. Je behuizing moet verstopt zijn en klaar om gevonden te worden als je je cache indient voor review omdat, als hij gepubliceerd is, de plaatselijke geocachers op jacht gaan om hem als eerste te vinden!
  7. Denk aan het verstandige advies van briansnat: “Als je een geocache gaat verstoppen, denk dan na over de reden waarom je mensen naar die plek brengt. Als de enige reden de geocache is, vind dan een betere plek.”


Source: Geocaching

Translate »