News Ticker

Toegankelijkheid binnen Geocaching: een interview met het Fitness Inclusion Network

Geocaching is een geweldige manier om de eigen gemeenschap vanuit een ander perspectief te verkennen. Het is echter belangrijk te onthouden dat niet alle geocaches binnen handbereik zijn. Om een gesprek over inclusie op gang te brengen, hebben we contact opgenomen met het Fitness Inclusion Network om hun werk op het gebied van toegankelijkheid binnen geocaching te bespreken.

Het Fit-IN Network (FitInNetwork) is een samenwerkingsprogramma dat zich inzet voor de bevordering en ondersteuning van inclusieve recreatie in Centraal New York. Het team, met steun van het Golisano Center for Special Needs, het Burton Blatt Institute aan de Syracuse University en het SUNY Cortland Department of Adapted Physical Education, heeft een verscheidenheid aan open-source educatief materiaal gepubliceerd dat de toegankelijkheid in buiten- en actieve ruimten bevordert.

Hun Fit-IN-gidsen belichten specifiek activiteiten voor studenten en jonge volwassenen met een handicap; in 2016 publiceerden ze een boekje over Toegankelijk Geocachen dat lezers door een reeks toegankelijke geocaches in Syracuse, New York leidt.

Wij hebben met Peyton Sefick en het Fit-IN-team gesproken over hun avonturen met geocaching en over het schrijven van het boekje Accessible Geocaching (Toegankelijk Geocaching).

Wat heeft je geïnspireerd tot het maken van het Toegankelijk Geocaching boekje?

Het Fitness Inclusion Network heeft er altijd naar gestreefd om mogelijkheden te creëren voor mensen met een handicap om op een leuke, gezonde en veilige manier toegang te krijgen tot hun gemeenschap. Wij zijn begonnen met het opstellen van boekjes waaruit iedereen kan leren, omdat gehandicapten zich vaak op hun gemak voelen, maar leraren, leeftijdgenoten en vrienden misschien extra hulp nodig hebben om het te begrijpen.

Wat waren je doelen met het Fit-IN programma en het Toegankelijk Geocaching boekje?

De missie van Fit-IN is het ontwikkelen van innovatieve manieren om inclusieve fitness voor kinderen, adolescenten en volwassenen met een handicap in Centraal New York te promoten en te ondersteunen en het creëren van navolgbare modellen voor andere gemeenschappen over de hele wereld. Het boekje “Accessible Geocaching” is opgesteld in de hoop mensen met een handicap voor te lichten over geocaching en hen te inspireren hun omgeving te verkennen.

In het boekje belicht je 12 verschillende toegankelijke geocachinglocaties. Hoe heb je deze Fit-IN caches uitgekozen?

Ons team heeft een zomer doorgebracht met het verkennen van Centraal New York en de vele prachtige natuurpaden. Enkele van onze teamleden en ikzelf gebruiken mobiliteitshulpmiddelen om door onze gemeenschap te navigeren en we zorgden ervoor naar elkaar te luisteren bij het selecteren en verstoppen van onze caches.

Welke blijvende gevolgen of succesverhalen voor gezinnen zie je nog steeds van dit programma?

Mijn favoriete effect is wanneer ik aan een gezin dat duidelijk meer buitenavontuur wil, uitleg wat geocaching is en hoe we het met Fit-IN hebben aangepakt.

Wat beschouw je als je grootste succes met dit programma?

Onze caches worden tot op de dag van vandaag gevonden, wat avontuurlijke activiteiten oplevert voor wie ze gaat zoeken. Wij hebben succesverhalen gehoord van gezinnen die onze gids hebben gevonden en sindsdien zijn doorgegaan met geocachen en genieten van de natuur in de staat en het land.

Op welke andere activiteiten in het Fit-IN programma ben je het meest trots?

Al onze projecten door de jaren heen zijn speciaal voor ons geweest en vele blijven groeien.
Ik ben het meest trots op de partners die we hebben gemaakt en onze gemeenschap in en rond Syracuse, NY voor de groei die we hebben gezien sinds Fit-IN bijna 10 jaar geleden begon. Enkele van onze andere projecten zijn aangepast ballet, wandelclubs voor iedereen en yoga voor iedereen. Meer informatie over deze projecten vind je hier: https://bbi.syr.edu/projects/fit-in-network/publications/

We vinden de inclusiechecklist in het boekje geweldig! Terrein 1-waarderingen zijn een manier voor geocachers om te weten dat een cache rolstoeltoegankelijk is. Wat kunnen geocachers nog meer doen om meer mensen te betrekken bij het verstoppen van hun cache?

Meer informatie op https://inclusiverec.org/

Wat zou je willen zeggen tegen mensen met een handicap die geïnteresseerd zijn in geocaching?

De gesprekken en de hapjes tijdens de reis zijn de echte schatten bij de jacht op een ongrijpbare cache.


Programma’s zoals het Fitness Inclusion Network en Handicaching helpen Geocaching HQ in ons doel om het spel zo toegankelijk mogelijk te maken voor spelers over de hele wereld. Wij dringen er bij cachers op aan om bij het plaatsen van geocaches rekening te houden met de mogelijkheden en gebruik te blijven maken van hulpmiddelen zoals moeilijkheidsgraad en terreinklasse om aan te geven hoe toegankelijk een cache kan zijn.

Bekijk het boekje Accessible Geocaching voor meer informatie over het vinden van toegankelijke natuurgebieden en tips over het starten van een geocachinggroep voor iedereen in jouw gemeente. Laten we samenwerken om geocaching leuk te houden voor alle spelers en blijven inspireren tot buitenactiviteiten terwijl we je gemeenschap verkennen!


Source: Geocaching

Kommentar hinterlassen

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*


Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Translate »
UA-60859832-1
%d Bloggern gefällt das: