News Ticker

Virtueel reizen naar vijf bergcaches

Hoewel geocachers zeker nieuwe hoogten bereiken als zij zich een weg banen door Reach the Peak, is de kans groot dat slechts weinigen daadwerkelijk de reis naar Puncak Jaya of de Kilimanjaro maken om punten te verdienen op het leaderboard. Ze zijn misschien moeilijk te bereiken, maar er zijn veel geocaches te vinden bij bekende bergen over de hele wereld. Als de fysieke tocht naar deze bergen op dit moment niet mogelijk is, raden wij je aan de fotogalerijen van vijf caches in de buurt van vijf beroemde bergen te bekijken. Elke geocache heeft vele indrukwekkende foto’s van adembenemende uitzichten die je geest zeker naar grotere hoogten zullen voeren.

Kilimanjaro
Karibu! You made it!
GCGETW, D 1/T 5

Afbeelding door asanzasa.

De coördinaten voor deze virtuele cache liggen op het hoogste punt van Mt. Kilimanjaro, Uhuru Peak. Als je de foto’s in de galerij van deze geocache bekijkt, is het duidelijk waarom de Kilimanjaro vaak het Dak van Afrika wordt genoemd. Als je zo’n hoogte bereikt, kijk je op de wolken neer.

Elbrus
EUROPE’S HIGHEST CREVASSES
GC15X1C, D 4/ T 4.5

Afbeelding door Schulsi1972.

Deze EarthCache belicht crevasses, een opvallend geologisch kenmerk dat op veel bergen voorkomt. Crevasses zijn diepe scheuren in gletsjers of in het oppervlak van bergen en er zijn er een aantal te zien op Mt. Elbrus. Bekijk de foto’s van geocachers voor deze EarthCache om de dramatische gletsjerspleten op de besneeuwde hellingen van de berg te zien.

Kirkjufell
Kirkjufell
GC32YN5, D 2/T 1

Afbeelding door Larsus cisalpinus.

De Ijslandse berg Kirkjufell lijkt wel iets uit een sprookje. De berg heeft een kenmerkende vorm en staat alleen op de oever van een schiereiland met een waterval aan zijn zijde. Deze EarthCache nodigt cachers uit om goed te kijken naar de lagen van de berg die het geologische verhaal vertellen van hoe de berg is ontstaan.

Vinicunca
Colored Mountains of Vinicunca
GC6ZF9W, D 3.5/T 4.5

Afbeelding door Finitus.

Als Kirkjufell eruit ziet als een berg uit een sprookje, dan lijkt de Peruaanse berg Vinicunca op een berg uit een oogverblindende droom. De EarthCache op deze locatie leert cachers over de bron van de veelkleurige strepen op het oppervlak van de berg. De prachtige kleuren zijn te danken aan verschillende mineralen en verwering.

Huangshan Mountains
Huangshan Geopark
GC1B40Q, D1 / T 3.5

Huangshan mountains
Image by m1kaal.

Deze EarthCache ligt in de buurt van de Bright Summit Peak in het Huangshan gebergte in Oost-China. Als je de prachtige foto’s in de galerij van deze cache bekijkt, is het gemakkelijk te begrijpen waarom deze bergen in China onderwerp van veel kunst en literatuur zijn geweest, en waarom zij de status van UNESCO-werelderfgoed hebben verdiend.

Welke bergen of bestemmingen in de natuur spreken tot jouw verbeelding bij geocaching? Deel ze in de reacties!


Source: Geocaching

Kommentar hinterlassen

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*


Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Translate »
UA-60859832-1
%d Bloggern gefällt das: