Een kampeeruitje is één van de beste manieren om uit je dagelijkse sleur te komen en weer opnieuw contact te maken met de natuur, om nog maar te zwijgen over het feit dat kamperen een leuke en relatief goedkope manier is om te reizen en nieuwe plekken te zien. Voor iedereen die het meeste uit zijn kampeeruitje wil halen deze zomer, hebben we een geweldige tip: voeg geocaching toe! Geocachen en kamperen horen van nature bij elkaar. Het is een goede manier om het buitenleven te ontdekken en het betrekt iedereen op de camping bij een leuke schattenjacht.

Hier zijn vier tips om een beetje geo-magie toe te voegen aan ieder kampeeruitje dat je deze zomer maakt:

  1. Let op eigenschappen
    Als je geocaches uitzoekt waar je naar op zoek wilt, let dan op de eigenschappen van de caches in de buurt, of als je premiumlid bent, filter ze via de Uitgebreide zoekfilters. Eigenschappen geven informatie die je kan helpen om te beslissen of de geocache past bij het soort uitje waar je naar op zoek bent. Als je kampeert met de hele familie, kijk je naar de eigenschap “Aanbevolen voor kinderen”. Als je een indrukwekkend uitzicht wilt vinden, kijk dan naar de eigenschap “Mooi uitzicht”.
  2. Verlaat de gebaande paden
    Als je naar de geocachekaart kijkt en je ziet een cache met een behoorlijk aantal vondsten en favorietpunten buiten de gebaande paden, let dan op. Deze caches liggen vaak op speciale plekjes die je makkelijk over het hoofd ziet en die waarschijnlijk niet genoemd worden in de beschrijving van het wandelpad of de kampeerplek.
  3. Maak een lijst
    Lijsten zijn een functie voor premiumleden die het geocachen tijdens het kamperen een stuk makkelijker maken. Nadat je hebt besloten naar welke caches je op zoek wilt, kun je ze aan een lijst toevoegen om je uitje te organiseren en de lijst delen met je kampeermaatjes. Lijsten kunnen ook, heel belangrijk, offline gedownload worden, zodat je er ook nog toegang toe hebt, als je mobiel geen bereik heeft.
  4. Bekijk de regels
    Als je kampeert in een park of op een beheerde kampeerplek, bekijk dan van tevoren of ze regels hebben over geocachen. Veel plekken hebben vastgestelde regels over waar en hoe mensen kunnen geocachen om hun land te beschermen en ervoor te zorgen dat mensen veilig blijven.


Source: Geocaching

Translate »