News Ticker

Vind je reden voor het wisselende seizoen

De seizoenen wisselen en hier in Seattle heeft de lente ons al geplaagd met een aantal dagen met zonneschijn en veel bloeiende bloemen. We beginnen aan wat op het noordelijk halfrond het “modderseizoen” en op het zuidelijk halfrond het “takseizoen” genoemd kan worden. De tijd van het jaar waarin de grond ontdooit na de winter en iedere onverharde weg en pad soepel maakt en waar de herfst ervoor zorgt dat de bladeren vallen, waarbij kale takken achterblijven.

Dat klinkt misschien niet als een goede tijd om te gaan geocachen, maar dat is het wel. Er zijn dingen waar je je van bewust moet zijn, zoals modderige wegen waar je makkelijk in kan blijven steken en dat het weer ieder moment kan veranderen, dus dat je laagjes mee moet nemen, maar er zijn genoeg redenen om tijdens het wisselende seizoen te gaan cachen en we delen er drie met je.

  1. De paden heb je voor jezelf
    Gedurende deze tussenseizoenen zijn de paden vaak wat rustiger. Mensen denken nog niet aan buitenactiviteiten, de kinderen zijn weer naar school na de voorjaars- of zomervakantie en het weer slaat makkelijk om. Dit betekent ook dat het vaak makkelijker is om te parkeren bij het begin van plaatselijke wandelroutes, parken, stranden en meer. Het is geen exacte wetenschap, maar paden waar het rustiger is zorgen voor meer vondsten, toch?!
  2. Geniet van het uitzicht
    Hoewel veranderingen in temperatuur het weer onvoorspelbaar kunnen maken, kunnen de variabele omstandigheden ook voor adembenemende landschappen zorgen! Wilde bloemen beginnen te bloeien in het voorjaar en de bladeren krijgen schitterende kleuren in de herfst. Gebruik eigenschappen als “Prachtig uitzicht in de buurt” om een lijst te maken en ga op pad om te genieten van de kleuren van de bladeren en de bloemen!
  3. Profiteer van het beste van beide werelden
    Het meest fantastische aan het wisselende seizoen is dat je kunt genieten van het beste van beide werelden. Het veranderende weer betekent dat je misschien in de lente vast kunt genieten van een zomerzonnetje, of dat je al kunt gaan skiën of cachen op sneeuwschoenen in de herfst!

Waar je je ook bevindt, zorg ervoor dat je geniet van het wonder van de wisselende seizoenen. Hoe zorg jij ervoor dat je het beste uit het modder- of takseizoen haalt, terwijl je gaat geocachen?


Source: Geocaching

Translate »
UA-60859832-1
%d Bloggern gefällt das: