News Ticker

Did Not Finds (DNF’s, Niet gevonden) te boven komen

Een zoektocht naar een cache die eindigt in een Niet gevonden-log, kan een frustrerende ervaring zijn. Je zoekt en zoekt rondom de coördinaten, onder elke rots en op elke boomtak, maar er is geen logboek te zien. Maar als je het perspectief een beetje verlegt, wordt het loggen van een DNF het eerste hoofdstuk van een episch geocachingverhaal in plaats van een enkele episode van frustratie over het cachen.

Het loggen van een DNF hoeft geen nederlaag te betekenen. Zie het in plaats daarvan als een voorbereiding op een inspirerende terugkeer in de toekomst, waarbij je de cache vindt en die blauwe frons verandert in een stralende gele smiley. Wij vroegen geocachers op Facebook ons te vertellen over hun verhalen van gewraakte DNF’s en delen er hier een paar. Lees de verhalen hieronder.

Een 5/1 cache werd op 4 mei 2017 gepubliceerd, vrij dicht bij mijn huis, dus ik dacht dat ik de FTF (first to find, als eerste gevonden) erop zou krijgen. Ik kreeg de FTF wel, maar het was 6 maanden later, op 11 november 2017. Mijn cachemaatje en ik denken dat we minstens 25 uur hebben besteed aan het minutieus zoeken naar alle dingen die niet de cache waren. De STF (second to find, als tweede gevonden) was 10 maanden na ons.
-Mary E.

Een cache diep in een afgelegen Schots bos, al 5 jaar niet gevonden en 3 jaar geleden had ik hier zelf een DNF. Een beetje een ondoordachte wraaktrip eigenlijk … de auto laat in de middag achtergelaten met nauwelijks genoeg daglicht om daar en terug te komen, geen eten, geen drinken, geen extra kleding, geen zaklamp … alleen ik, mijn hond en mijn telefoon zonder bereik, alleen de gedownloade cachegegevens. Een onderhoudsrondje door een vriend van de CO (cache-eigenaar) liet me weten dat de cache er nog lag en drie jaar meer cache-ervaring zorgde voor een redelijk vlotte vondst, dus ik kwam ongeveer tien minuten voor het helemaal donker was terug bij de auto.
-Kevin S.

Herinnering: ga altijd voorbereid op pad bij het geocachen met water, laagjes en iemand die weet waar je bent!

GC2F4VJ – Pilot Peak. De eerste keer werden we door Moeder Natuur net voor de top verslagen. Een maand later kwam ik terug en kon ik eindelijk de cache loggen. De cache werd bijna twee jaar daarvoor gelegd. Alle gekke dingen die we doen om een FTF te kunnen loggen. Sinds onze log werd de cache nog door drie andere mensen gevonden. De laatste persoon die hem logde was in 2018 voor als je op zoek bent naar een eenzame cache.
Tim P.

Onze eerste grote wandeltocht in Schotland. De eerste dag hebben we de top niet gehaald. De tweede dag namen we de lange route en bereikten we de top en vonden de cache. Een fantastische ervaring.
-Kevin R.

Wat zijn jouw tips om hem toch te vinden, als je het een tweede keer probeert? Heb jij ooit wraak genomen voor een DNF? Deel hieronder je reacties!


Source: Geocaching

Translate »
UA-60859832-1
%d Bloggern gefällt das: