Het is moeilijk om je de tijd voor geocaching te herinneren, het is tenslotte al meer dan 20 jaar geleden! Zodra geocaching in je leven komt, krijgen gewone huishoudelijke voorwerpen een nieuwe betekenis. Een alledaags object wordt een heel nuttig stukje gereedschap (Tool of the Trade) of een waterdicht doosje vormt de start van je volgende geocache. We hebben vijf dingen op een rijtje gezet die een hele nieuwe betekenis kregen nadat je geocacher werd. Doen deze alledaagse voorwerpen je eerder aan geocaching denken dan aan hun oorspronkelijke doel?

Tupperware
Vroeger was het gewoon een doosje om etensresten in te bewaren. Nu wekt dezelfde doos heel wat meer gevoelens op. Misschien denken we aan onze eerste geocachevondst, of misschien zelfs onze eigen verstopte geocache! Wat de herinnering ook is, Tupperware is niet langer gewoon om voedsel in te bewaren, het is een schatkist en daarom staat het bovenaan onze lijst!

Pincet
Handig voor splinters? Ja. Handig voor geocaching? Zeker weten! Deze kleine tang kun je vinden in het gereedschapssetje van menig geocacher en met een goede reden. Van het manoeuvreren van een geniepig logboekje tot net dat beetje extra lengte, lijkt het erop dat het pincet gemaakt is voor geocachen.

Magneten
Deze dingen zijn gewoonweg polariserend! Magneten zijn vaak de boosdoener bij die cache waar je net iets (ok, of veel) langer over deed dan nodig was. Of ze nu een geniepige nano vasthouden of een grotere cachecontainer in zijn geniepige camouflagejasje, als je eenmaal een magneetcache hebt gevonden, kijk je er nooit meer op dezelfde manier naar!

Reflectoren
Is dat de brievenbus van je buurman of het begin van een route naar een nachtcache?! Niet alle reflectoren leiden naar nachtcaches en niet alle nachtcaches gebruiken reflectoren. Het is een eindeloze lus en moet misschien toegevoegd worden aan de lijst met tekenen dat je verslaafd bent aan geocachen.

Vitaminepotjes
Vitaminepotje, medicijnpotje of zelfs een Smintdoosje: we hebben allemaal wel eens een cache gevonden die hiervan gemaakt was. Het nemen van je dagelijkse multivitamine kan je eraan helpen herinneren om de tijd te nemen om een geocache te vinden…als je nog niet aan geocachen dacht tenminste!

Welke alledaagse dingen bekijk je met andere ogen, nadat je met geocaching bent begonnen? Deel hieronder je reacties!


Source: Geocaching

Translate »