News Ticker

Nieuwe souvenir-uitdaging: De wetenschap der ontdekking

Na 21 jaar in de 21e eeuw zijn geocachers nog steeds experts in de wetenschap der ontdekking. Innovatieve geocachers hebben recent geëxperimenteerd in het Adventure Lab® om nieuwe ervaringen te creëren. Van interactieve tours over eten door je buurt tot lokale wetenswaardigheden, bedenken cachers Adventures op nieuwe manieren.

Laten we geocachen met Adventure Lab combineren om de perfecte oplossing voor ontdekken te maken. Vind van 12 april tot en met 11 juli Adventure Lab-caches en andere soorten geocaches om tot wel vier wetenschappelijke souvenirs te verdienen.

Doe mee met deze uitdaging om meer te leren over Adventures en de onmiskenbare connectie tussen geocachen en wetenschap.

Hoe te spelen

Verzamel vanaf 12 april, 12 uur ‘s middags UTC, tot en met 11 juli 2021 punten door het loggen van Adventure Lab-caches en andere soorten geocaches. Verdien tot wel vier nieuwe souvenirs door het verzamelen van 300 punten gedurende de promotieperiode.

Hoe vind ik Adventure Lab-caches?

Download de Adventure Lab®-app voor Android of iOS en begin met spelen!

  • Open de app, ga naar je profiel en log in met je geocachingaccount.
  • Selecteer een Adventure in de buurt vanaf de kaart of vanuit de lijst. Lees de beschrijving om meer te weten te komen.
  • Selecteer Start en navigeer naar de dichtstbijzijnde beschikbare locatie.
  • Volg de instructies in de beschrijving. Vind en voer het antwoord voor de locatie in.
  • Na het versturen van een goed antwoord, verdien je een Adventure Lab-cachevondst voor je geocachestatistieken en 10 punten voor je klassement.
  • Bezoek alle locaties. Voer de oplossing voor elke locatie in om de Adventure af te ronden. Vergeet niet hem te waarderen en je ervaringen te delen.

Wat zijn de vier souvenirs die ik kan verdienen?

Rocket science: 50 punten
Geology: 100 punten
Environmental science: 200 punten
Futurology: 300 punten

Hoe kan ik punten verdienen?

Een Adventure Lab Cache gevonden (Adventure locatie) 10 punten
Een geocache met meer dan 10 favorietpunten gevonden 9 punten
Een EarthCache gevonden 8 punten
Een mysterycache gevonden 7 punten
Een multicache gevonden 6 punten
Gevonden* 5 punten

*Log een Gevonden op elke andere cachesoort

Het maximale aantal punten dat je kunt verdienen voor een cachelog is 10 punten.

Maar COVID-19 dan?

Aangezien de situatie met het coronavirus 2019 (COVID-19) zich snel wijzigt, moedigen we geocachers aan om de meest actuele richtlijnen van de volksgezondheidsautoriteiten op te volgen als je wilt beslissen hoe je wilt deelnemen aan activiteiten als geocaching. Je gezondheid en veiligheid zijn het allerbelangrijkste.

Ons doel is om een souvenirchallenge te hebben die zowel leuk als veilig is. Daarom zullen we wijzigingen aan blijven brengen op het moment dat dat nodig is om De wetenschap der ontdekking zo inclusief mogelijk te maken.

Kan ik op ieder moment meedoen aan De wetenschap der ontdekking?

Natuurlijk! Als je laat aansluit, heb je nog steeds de kans om alle vier souvenirs te verdienen zolang je maar genoeg punten verzamelt tot 11 juli 2021. Zorg ervoor dat je je vondsten logt voor 14 juli 2021 – 12 uur ‘s middags UTC om de souvenirs te verdienen.

Waar kan ik mijn souvenirs zien?

Als je een bepaald aantal punten verzameld hebt, wordt het bijbehorende souvenir automatisch aan je profiel toegekend. De souvenirs verschijnen op je profiel op Geocaching.com en in de Geocaching®-app onder het souvenirtabblad.

Zit deze souvenir-uitdaging in de Geocaching®-app en de Adventure Lab®-app?

Geocaching®-app: De wetenschap der ontdekking is vanaf 12 april beschikbaar in de Geocaching®-app en zal tot 11 juli 2021 te doen zijn. Ga naar je profielpagina in de Geocaching®-app en klik op De wetenschap der ontdekking om je voortgang te zien.

Adventure Lab®-app: de uitdaging en je souvenirs zijn op dit moment niet toegankelijk in de Adventure Lab-app.

Help, mijn punten worden niet juist opgeteld!

  • Als je een Notitie, DNF of ander logtype omzet naar een Gevonden-log, wordt dat niet herkend in De wetenschap der ontdekking.
  • Je hebt op maandag 12 april 2021 gelogd voor 12:00 uur ‘s middags UTC (zet hier om naar je lokale tijd). We stellen voor om te wachten met loggen tot NA maandag 12:00 uur ‘s middags UTC – wat op sommige plekken zoals Nieuw-Zeeland dinsdag om middernacht is. Anders tellen de punten niet mee voor de eerste week.
  • Je hebt een concept opgeslagen op maandag 12 april 2021 voor 12:00 uur‘s middags UTC.

Als je je logs al geplaatst hebt, selecteer dan “Bekijk / bewerk log / foto’s”, klik dan op het penicoon en “Log indienen” op de website. Je logs zouden nu bij je totaal geteld moeten worden.

*Op dit moment kun je je logs alleen aanpassen op Geocaching.com en niet in de Geocaching®-app.

Waar staat UTC voor?

Coordinated Universal Time (UTC) is de basis voor de moderne tijdsaanduiding. Het is de tijdstandaard (geen tijdzone) die algemeen wordt gebruikt over de gehele wereld. Je kunt hier UTC omzetten naar je lokale tijd.


Source: Geocaching

Translate »
UA-60859832-1
%d Bloggern gefällt das: