News Ticker

Leven en geocachen onderweg – Interview met @kelsandjay en @numberjuanbus

Heb je er ooit wel eens over gedroomd om fulltime onderweg te leven? Will en Kristin (@numberjuanbus) en Kelsey en Jay (@kelsandjay) gingen ervoor. Zij hebben bussen omgebouwd tot hun huizen en reizen nu rond in de Verenigde Staten.

Op hun social mediakanalen vind je materiaal over hun gerenoveerde bussen en hun reizen. Recent plaatsten ze een videoserie op YouTube over een geocachewedstrijd die ze met hun vrienden hadden opgezet. Je kunt deel I van de spannende serie kijken op het kanaal van Kelsey en Jay en deel II op het kanaal van Will en Kristen. Nadat we de spannende wedstrijd gezien hadden, wisten we dat we met ze moesten praten over het leven onderweg en geocaching.

Kels and Jay
Instagram: kelsandjay
YouTube: Kels and Jay 

Will and Kristin
Instagram: numberjuanbus 
YouTube: Number Juan Bus

Hoe hebben jullie besloten om fulltime in een bus te gaan leven? Wat is het verhaal daarachter?

numberjuanbus: We werkten allebei vanuit huis en waren veel voor ons werk onderweg. Iedere keer dat we weer thuis kwamen, bedachten we dat het enige dat we gemist hadden ons bed en de hond was (we hadden onze dochter toen nog niet). We deden in 2015 een roadtrip en leefden een week vanuit onze huurauto en we vonden het geweldig. Sinds die trip droomden we erover om fulltime te reizen en in 2017 viel alles op zijn plaats en kochten we een bus die we omtoverden tot een huis.

kelsandjay: We kozen ervoor om fulltime onderweg te leven omdat we altijd al hielden van reizen en we dachten dat als we het nu niet zouden doen er nooit een betere tijd zou komen. Waarom we voor een omgebouwde schoolbus zijn gegaan, is omdat we een paar video’s over het ombouwen op YouTube hadden gezien en sindsdien waren we verkocht. Ik bedoel: wat is er beter dan te reizen in iets wat je vanaf de grond af hebt opgebouwd?!

Wat maakt het leven in een bus het meest de moeite waard?

numberjuanbus: De vrijheid om het land te zien en al onze tijd als gezin samen door te kunnen brengen.

kelsandjay: Zeker de gemeenschap. We hebben onderweg mensen ontmoet met wie we de sterkste banden en vriendschappen hebben gesloten. En ook het altijd bij je hebben van het comfort van je eigen huis waar je ook bent! Of dat nu op het strand is of in de bergen.

Wanneer hoorde je voor het eerst over geocachen?

numberjuanbus: Will was in zijn jeugd een scout en zij gingen wel eens geocachen. We herinnerden ons dat kort geleden en besloten het als gezin te gaan doen. We zaten rond een vuur met vrienden en kregen het over dit onderwerp en besloten te kijken of er caches in de buurt waren (die waren er), dus we gingen op zoek en zo werd een hobby geboren!

kelsandjay: We zaten op een avond met zijn allen rond een kampvuur in Joshua Tree, toen Jamie zei dat het leuk zou zijn als er zoiets zou zijn als een app voor speurtochten voor volwassenen. Waarop iemand in de groep antwoordde: “Wacht, ben je nog nooit wezen geocachen?” Voordat we het wisten was het 2 uur ‘s nachts in de woestijn van Joshua Tree en hadden we 10 geocaches gevonden.

Wanneer wist je dat je verslaafd was?

numberjuanbus: Na die avond waren we verslaafd! We bedachten samen met vrienden het idee om er een wedstrijd van te maken!

kelsandjay: Zodra we de eerste geocache vonden. Het is zo’n unieke ervaring, op zoek naar een schat en dan het lezen van de geschiedenis in de notities en alle leuke spulletjes die je er soms in aantreft.

Wat is het beste aan geocachen?

numberjuanbus: De jacht!

kelsandjay: Het beste is het als je net op het punt staat om op te geven en dat je dan toch nog over de cache struikelt. Of dat, of hoe het je nieuwe gebieden laat ontdekken en op gekke avonturen laat gaan.

Wat heb je geleerd/meegenomen van het geocachen?

numberjuanbus: Geduld levert iets op en het is altijd opwindend als je een cache vindt!

kelsandjay: Wij hebben geleerd dat het meeste plezier soms gewoon voor je drempel verstopt ligt.

Hoe vullen het leven in een bus en geocaching elkaar aan?

numberjuanbus: Als we rondreizen in ons huis, krijgen we meer kansen om op zoek te gaan naar caches die we niet zouden kunnen vinden als we niet in een bus zouden leven.

kelsandjay: Wij denken dat ze samen zo goed werken, omdat je iedere week op een nieuwe plek bent. Nieuwe wandelingen te maken, caches te vinden en plezier te maken. Wat het ook de perfecte mix maakt is dat je reist in een voertuig, dus het gemak waarmee je van de ene naar de andere plek komt is bijna naadloos.

Nog droom-geocachebestemmingen?

numberjuanbus: We hebben net een cache in Costa Rica gevonden, bovenop een berg met uitzicht op de oceaan…dat was een droom!

kelsandjay: Gehoord dat er één op de ISS ligt?!!


Source: Geocaching

Translate »
UA-60859832-1
%d Bloggern gefällt das: