News Ticker

Eigenschappen 101

Het is je misschien opgevallen dat premiumleden kunnen filteren op caches met specifieke eigenschappen in de Geocaching®-app en op Geocaching.com! Maar misschien weet je niet precies hoe je eigenschappen moet gebruiken. Misschien heb je er zelfs nog nooit van gehoord? Geen probleem, want we geven hier een introductie op eigenschappen.

Lees verder om erachter te komen wat eigenschappen zijn, hoe je je zoekactie ermee kunt maximaliseren en meer!

Eigenschappen geven aan wat je kunt verwachten op een cachelocatie. Cache-eigenaren kunnen specifieke eigenschappen toevoegen aan een cachepagina, voordat zij deze ter beoordeling aanbieden. Deze eigenschappen verschijnen dan aan de rechterkant van de cachepagina.

Er zijn zowel negatieve als positieve eigenschappen. Positieve eigenschappen geven dingen aan die gevonden KUNNEN worden op de cachelocatie, bijvoorbeeld “Picknicktafels in de buurt” of “prachtig uitzicht”.

Je kunt de volledige lijst met eigenschappen hier bekijken. Let erop dat de filteropties in de officiële Geocaching®-app een deelgroep van eigenschappen bevatten die vaak gebruikt worden door cache-eigenaars en daarnaast eigenschappen die het meest gezocht worden via Pocket Queries.
Zoeken naar eigenschappen laat op dit moment alleen het zoeken naar eigenschappen in hun positieve status toe. Om te zoeken naar eigenschappen in hun negatieve status, kun je een Pocket Query gebruiken.

Er zijn ook een paar speciale eigenschappen om op te letten:

  1. Onderhoud nodig: Onderhoud nodig (ON): Verschijnt automatisch als iemand een ON-log schrijft. Cache-eigenaars moeten onderhoud uitvoeren om het te verwijderen.
  2. Rolstoeltoegankelijk: Caches met een terreinwaarde van 1 moeten deze eigenschappen hebben. Lees meer over toegankelijkheid en geocaching.

Filteren op eigenschappen helpt je caches te vinden die passen bij je plannen, vaardigheden en gewenste ervaring en laat je je richten op de caches die van je cachejacht een succes zullen maken.

Hier zijn wat voorbeelden van hoe geocaching Lackeys (medewerkers van Geocaching HQ) graag eigenschappen gebruiken:

Tijdens het plannen van mijn cache-uitjes, ben ik erachter gekomen dat het zoeken naar caches door eigenschappen te gebruiken een goede manier is om mijn cache-ervaringen uit te breiden. Als ik wil gaan cachen met mijn tweeling van 4+ jaar oud, gebruik ik de eigenschap “Aanbevolen voor kinderen”, als ik op zoek ben naar gadget caches gebruik ik de eigenschap “Veldpuzzel” en mijn nieuwe favoriete cache-ervaring is een nachtcache en daarvoor gebruik ik natuurlijk de eigenschap “Nachtcache”. Zoeken naar caches door gebruik te maken van de functie voor eigenschappen heeft dit spel een stuk leuker en meer gericht gemaakt!

gearguru

Ik hou van cachen tijdens het wandelen, dus ik zoek vaak naar caches met één van de wandeleigenschappen, zoals Lange wandeling (>10km). Ik hou ook van cachen in de winter, dus ik kijk naar de eigenschap “Beschikbaar in de winter”, om ervoor te zorgen dat ik de cache ook kan vinden als er sneeuw ligt.

Frau Potter

Ik hou van langlaufen, dus is het extra speciaal om op zoek te gaan naar een cache in een bos die “Beschikbaar in de winter” is. Dit betekent soms dat hij hoog in een boom hangt en makkelijk bereikbaar is, als de sneeuw zo hoog ligt dat ik de “lengte” heb om de cache te bereiken zonder een ladder mee te nemen.

MissJenn

Het lijkt erop dat Lackeys houden van cachen in de sneeuw! Wat is jouw favoriete eigenschap om te gebruiken? Laat het ons weten in de reacties!


Source: Geocaching

Translate »
UA-60859832-1
%d Bloggern gefällt das: