News Ticker

De geocaches met de meeste favorieten ter wereld

Er zijn veel redenen waarom geocachers favorietpunten toekennen aan geocaches. Soms gaat het om het mooie uitzicht bij de geocache. Een andere keer gaat het om de unieke container die je sprakeloos achterlaat. Wat de reden ook is, favorietpunten zijn een mooie manier voor geocachers om extra bijzondere vondsten te belonen.

Ze zijn ook een manier om aan andere geocachers te laten weten dat deze geocache het waard is om naartoe te rijden. We hebben een lijst samengesteld met de geocaches met de meeste favorietpunten ter wereld, gesorteerd op geocachetype.

Geocachetype: Traditioneel

Een traditionele cache is de simpelste vorm van een geocache. Hij bestaat uit een container met een logboek en bevindt zich op de coördinaten bovenaan de pagina. Cachecontainers zijn er in veel verschillende maten.

GC-code: GC13Y2Y
Geocachenaam: Lego – einer ist zuviel 
Aantal favorietpunten: 11.308

Geocachetype: multicache

Multicaches hebben minstens één extra waypoint naast de fysieke eindcache met een logboek. De coördinaten bovenaan de pagina voor een multicache zijn voor het eerste waypoint. Op elk waypoint verzamelt de geocacher informatie die leidt naar het volgende waypoint of naar de eindcache.

GC-code: GC2586K
Geocachenaam: Alberich der Zwergenkönig
Aantal favorietpunten: 6.745

Geocachetype: EarthCache

Een EarthCache zorgt voor een les over aardwetenschap door een bezoek aan een unieke geologische locatie in plaats van een container.

GC-code: GCZ8H7
Geocachenaam: The Cologne Cathedral – A Geological Point of View
Aantal favorietpunten: 1.459

Geocachetype: mysterie

Mysteriecaches zijn er in allerlei verschillende vormen. Ze zijn beter bekend als puzzelcaches, bonuscaches, challenge caches etc. De coördinaten bovenaan de pagina zijn meestal niet de echte coördinaten, waardoor geocachers eerst een puzzel moeten oplossen om de echte geocachelocatie te achterhalen.

GC-code: GC2J9J5
Geocachenaam: Schatz des Alberich
Aantal favorietpunten: 5.272

Geocachetype: Virtuele cache

Bij een virtuele cache gaat het om het ontdekken van een plek in plaats van een container.

GC-code: GC9A6E
Geocachenaam: Historic Words
Aantal favorietpunten: 2.797

Geocachetype: Letterbox-hybride

Letterbox-hybrides zijn gebaseerd op een oudere zoektocht naar containers, genaamd letterboxing. Omdat letterboxing in 1854 begon, voordat GPS bestond, moest de vinder geschreven instructies volgen om de container te ontdekken.

GC-code: GC4EN84
Geocachenaam: Airport-Kirche – TB Hotel Hamburg Airport
Aantal favorietpunten: 3.193

Geocachetype: Webcam

Webcamcaches zijn een gegrootvaderd cachetype. Je kunt geen nieuwe webcamcachepagina’s aanbieden voor publicatie, maar je kunt degene die nog actief zijn wel vinden en loggen.

GC-code: GC6F12
Geocachenaam: London – Beatles Abbey Road
Aantal favorietpunten: 1.726

Geocachetype: Wherigo

Wherigo®-caches zijn avonturen in de echte wereld die met behulp van GPS gespeeld worden. Ze gebruiken GPS-technologie om spelers naar fysieke locaties te brengen waar ze interactie kunnen hebben met virtuele of fysieke objecten.

GC-code: GC356P2
Geocachenaam: Die Jagd nach dem Grünen Diamanten (D+Engl)
Aantal favorietpunten: 2.825

Deze populaire geocaches zijn geliefd bij velen. Wat zijn jouw favoriete geocaches?


Source: Geocaching

Kommentar hinterlassen

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*


Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.